AfkortingenCAF
Common Assessment Framework. Het Common Assessment Framework is een gevolg van de samenwerking tussen de EU-ministers die verantwoordelijk zijn voor de overheid. Een pilot-versie werd gepresenteerd in mei 2000 en herziende versies werden gelanceerd in 2002 en 2006. Het CAF is gemakkelijk te gebruiken, een gratis tool die publieke organisaties in heel Europa helpen om hun prestaties te verbeteren. Het CAF is een total quality management tool, welk is geïnspireerd door de grote Total Quality modellen in het algemeen, en door het Excellence Model van de European Foundation for Quality Management (EFQM) in het bijzonder. Het is speciaal ontworpen voor de publieke sector organisaties, rekening houdend met hun karakteristieken.
EEA (EFQM Excellence Award)
De EFQM Excellence prijs is een jaarlijkse onderscheiding en de meest prestigieuze prijs voor organisaties: de hoogste vorm van erkenning die een organisatie zou kunnen ontvangen. Uitzonderlijke prestaties in een specifiek gebied of onderwerp worden beloond met een prijs. Organisaties, die de prijs of prijzen ontvangen, zijn niet de enige winnaars. Finalisten zeggen dat zij hebben geprofiteerd van de voorbereiding en de feedback van het assessor team. Velen kiezen voor herhaling van deze oefening enkele jaren achter elkaar.
EFQM (European Foundation for Quality Management)
Het EFQM Excellence-model is een niet-normatief kader voor het begrijpen van de verbanden tussen wat een organisatie doet, en de bereikte resultaten. Het wordt gebruikt om de organisatie structuur logisch en systematisch te toetsen, waardoor vergelijkingen worden gemaakt met soortgelijke of zeer verschillende soorten van organisaties. Het wordt ook gebruikt om te bepalen wat de mogelijkheden en middelen zijn die de organisatie nodig heeft om strategische doelstellingen te behalen.
R4E (Recognised for Excellence)
EFQM-Erkenningen programma is beschikbaar voor EFQM-leden en niet-leden. Er zijn twee soorten van erkenningen namelijk "Committed to Excellence" en "Recognised for Excellence". "Recognised for Excellence" is ontworpen voor organisaties die goed op weg zijn naar duurzame excellentie. Deze erkenning geeft aan dat de organisatie succesvolle inspanningen heeft gemaakt om duurzame excellentie en goede praktijken te implementeren.
C2E (Committed to Excellence)
EFQM-Erkenningen programma is beschikbaar voor EFQM-leden en niet-leden. Er zijn twee soorten van erkenningen namelijk "Committed to Excellence" en "Recognised for Excellence". Committed to Excellence" wordt toegekend aan bedrijven die aan het begin van hun reis naar excellentie (uitmuntendheid) staan.


© Help 2 Improve 2010 | Iekendonksevoort 63 | 5706 HH Helmond | KvK: NL169418583B01 | Design: Buro7
This site is built with CamelFW.